AnimaList br. 156

„Već 4 godine ne jedem ni meso ni ribe. Neobično za Livnjaka. Mislim da kako smo gledali na prošla desetljeća kako se tretiralo prema ljudima druge rase, ja se nadam da će se na današnje doba gledati na to kako se tretiraju, kako se odnose prema životinjama iz raznih razloga. Recimo, proizvodnja mesa je najveći onečišćivač na svijetu, više onečišćuje nego svi automobili, brodovi, kamioni, avioni, motocikli zajedno. I to nitko ne zna. Toliko vode, toliko štetnih stvari se događa, štetnih tvari se emitira u atmosferu zbog proizvodnje mesa da kad se smanji unos mesa je puno korisnije nego voziti električni auto.” – Mate Rimac

Marš za životinje!

Marš za životinje
Pozivamo vas sve bez razlike da nam se pridružite u Maršu za životinje! koji će se održati u subotu 9. prosinca 2017. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja! Mjesto okupljanja je Trg Kralja Tomislava u Zagrebu. Povedite članove obitelji i prijatelje te podijelite ovu vijest na svojim profilima i stranicama.

x
x


Dokumentarac o prijevozu živih životinja

Transport živih životinja
Njemačka televizijska kuća ZDF objavila je šokantni dokumentarac o prijevozu živih životinja u Europi i izvan nje, u kojemu su prikazane i snimke iz Hrvatske, koji još jednom svjedoči o brutalnoj stvarnosti prijevoza životinja. Novi dokumentarac pokazuje da je situacija gora nego ikad. Pridružite se mnogima koji su odlučili ne sudjelovati u tome i širite informacije sa stranice www.whyveg.com/hr.

x
x


Provedba Zakona o zaštiti životinja

Psi u skloništu
Glede provede novog Zakona o zaštiti životinja koji je stupio na snagu 26. listopada o.g., održali smo brojne sastanke s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, komunalnim redarima i predstavnicima lokalnih vlasti. Neke od aktivnosti možete pratiti ovdje, a sve o Zakonu pronađite na www.prijatelji-zivotinja.hr/zakon2017.

x
x


Prvi sastanak skloništa za životinje

Prvi sastanak skloništa
U organizaciji Mreže za zaštitu životinja u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu održan je prvi sastanak skloništa, gdje se raspravljalo o raznim temama vezanima za skloništa, programe udomljavanja i izradu pravilnika o skloništima. Sastanku su prisustvovali predstavnici više od 20 skloništa.

x
x


No kill Hrvatska!

Pas iz skloništa Dumovec
U suradnji s Gradom Zagrebom i Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba „Dumovec” održali smo akciju „Udomljavanje je fora”, posvećenu novom Zakonu o zaštiti životinja i njegovoj najvažnijoj odredbi – zabrani ubijanja životinja u skloništima.

x
x
x


Krenule kontrole mikročipiranja pasa

pas u setnji sumom - foto: pixabay.com
Javili smo se svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave kako bismo im pružili najbitnije informacije vezane uz novi Zakon te ih upozorili na potrebu pravovremenog planiranja aktivnosti i osiguravanja financijskih sredstava s obzirom na propisane rokove i prekršajne odredbe. Također, ukazali smo na nužnost i važnost provedbe mikročipiranja svih pasa i osnivanja koordinacijskih radnih skupina.

x


Blic vijesti