Phil Nicozisis

AnimaList br. 155

„Farmski uzgoj životinja odgovoran je za većinu zagađenja zraka, vode i tla, što nerazmjerno utječe na naša siromašnija društva. Donosimo odluke triput dnevno o tome što činimo s našim planetom i možemo napraviti razliku čak i time da barem jednom dnevno ili tjedno odlučimo ne jesti meso ili namirnice životinjskoga podrijetla.” – Natalie Portman

Zakon o zaštiti životinja na snazi!

Zakon o zastiti zivotinja
26. listopada 2017. na snagu je stupio novi Zakon o zaštiti životinja koji donosi mnoge pozitivne novosti, ali propisuje i rokove za pojedine odredbe, kao i veće kazne za neodgovorne građane, odgovorne osobe, gradove i županije. Više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr/zakon2017.

x
x


Svjetski dan veganstva

map - vegan Zagreb
Povodom Svjetskog dana veganstva (1. studenoga) pozvali smo na čitanje internetskog izdanja knjige Mama, tata, ja sam vegan, uz šalicu kave s biljnim mlijekom. Proširite vijest o dostupnosti ove zanimljive knjige. Gdje popiti vegansku kavu u Zagrebu možete doznati klikom na mapu autorice Jelene Topčić, s ucrtanim restoranima koji nude vegansku opciju.

x


Predavanje: Dokazi za veganstvo

Phil Nicozisis
Američki predavač Phil Nicozisis održao je Povodom Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana siromaštva (17. listopada) predavanje „Dokazi za veganstvo”. Nicozisis je akreditirani edukator Hipokratova instituta u SAD-u i zagovornik Hrane za mir, svjetski priznate knjige dr. Willa Tuttlea.

x
x


Blic vijesti

 • Gradu Belišće uputili smo dopis povodom pojavljivanja lisica u naseljenim mjestima na području grada kako bismo skrenuli pozornost na potrebu suživota s divljim životinjama.
 • Svim jedinicama lokalne samouprave ponudili smo pripremu za tisak i distribuciju letka o zakonskim obavezama skrbnika pasa.
 • Dali smo izjavu o divljačkom činu bacanja i ubojstva dva psa sa stambene zgrade, smatrajući da je, osim sankcioniranja zatvorskom kaznom, potrebna i doživotna zabrana držanja životinja te da se treba uvesti testiranje prije nabavke životinja.
 • Uputili smo kaznenu prijavu i prijavu veterinarskoj inspekciji zbog brutalnog premlaćivanja jareta u okolici Vukovara te smo zatražili sankcioniranje i zlostavljača i neodgovornog skrbnika.
 • Tijekom listopada održali smo informativne štandove, a pozivamo da nas posjetite u subotu 11. studenoga od 9 do 15 h na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u sklopu akcije „Udomljavanje je fora“.
 • Novo na webu i internetu:
  a) Osijek – primjer no kill skloništa Udruge Pobjede
  b) Luka Oman: Ovo će biti povijesna godina za zaštitu životinja u Hrvatskoj
  c) Nutricionistica Ivana Šimić o veganstvu
  d) Video s akcije povodom Svjetskog dana životinja s farma na našem YouTubeu.

 • Pozivamo vas na veliki prosvjed za prava životinja koji će se održati 9. prosinca 2017. u centru Zagreba. Više informacija uskoro na našem webu i društvenim mrežama!

  Sa stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti životinja predstoji nam golem i uporan rad na poticanju njegove provedbe. Donacijom i uplatom godišnje članarine dajete nam mogućnost da zajedno uspijemo. Saznajte ovdje na koje sve načine možete pomoći.

  Hvala vam,
  vaši Prijatelji životinja

  Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.