Koki_koze

AnimaList br. 146

15 godina, 15 uspjeha

    15godina         
Tijekom 15 godina postojanja organizirali smo brojne performanse, javne akcije, peticije i koristili druge, javnosti manje vidljive, načine borbe za zaštitu i prava životinja. Zbog brojnih i hitnih aktivnosti, obljetnica Udruge prošla je neprimjetno, ali vrlo radno. Dok nam vrijeme opet ne proleti, želimo podijeliti s vama neke od 15 uspjeha koje smo postigli u prvih 15 godina postojanja. Podržite nas članstvom kako bismo i dalje zajedno mogli ostvarivati ovakve pobjede..
x


Glas za nevidljive

    plakat krava 
Godinu koja je počela zabranom uzgoja životinja radi krzna, a nastavljena najavom dugo očekivane zabrane ubijanja napuštenih pasa u skloništima, nastavljamo skrećući pozornost na najranjivije životinje – one većini nevidljive. Na jumbo plakatima u Zagrebu možete vidjeti potresnu fotografiju teleta, poznate kanadske fotografkinje Jo-Anne McArthur, s porukom „za one koji ne mogu govoriti za sebe”. Obezvrjeđivanje i svođenje životinja na predmete dovodi do nasilja, osobito prisutnog u klaonicama i na farmama. Svakodnevica je prepuna rutinske okrutnosti prema životinjama, što ne moramo podržavati svojim načinom života i izborom prehrane.
x


Predsjednica za no kill skloništa

paslanac
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u službenom pismu izjavila je: „Provođenjem odluke o ukidanju usmrćivanja životinja u skloništima, Hrvatska će ostvariti razinu zaštite životinja primjerenu europskim standardima te će odati priznanje svim udrugama koje godinama ulažu velike napore kako bi se provela stvarna i djelotvorna zaštita životinja.” To je izravna podrška hvalevrijednoj odluci ministra Tolušića i lijepa vijest za šest postojećih no kill skloništa koja dugogodišnjom praksom pokazuju da je njihov način rada humaniji i ekonomičniji.
x

Kampanja #StopTheTrucks

transportkrava
Istraga organizacija Animals International i TSB|AWF razotkrila je šokantnu istinu o groznim uvjetima i okrutnostima koje trpe životinje iz Europske unije u izvozu. Organizacije su u okviru kampanje #StopTheTrucks udružile snage s našom udrugom i ostalim članicama organizacije Eurogroup for Animals kako bi Europskoj komisiji predale zahtjev za zabranu prijevoza živih životinja. Potpišite peticiju za prestanak prijevoza životinja ovdje te savjetujte svoje bližnje da prehranom ne sudjeluju u strahotama vidljivim na ovom videu.
x+

Zbogom besplatnim plastičnim vrećicama!

vrecice_labud
Podržite našu dugogodišnju kampanju protiv plastičnih vrećica, kojoj su se pridružile i druge udruge u fazi kada napokon dolazi do rezultata. Do 10. ožujka pohvalite prijedlog obvezne naplate vrećica svojim komentarom na javnoj raspravi. Smatramo da je prijedlog dobar i da bi bio još bolji da se odredi konkretan iznos minimalne naplate vrećica.
x
x

 Blic vijesti

– Posjetili smo udrugu Zavod za zaščito rejnih živali Koki u Sloveniji, gdje smo se, uz dogovore oko budućih planova utočišta, družili sa starim i novim štićenicima skloništa. Pogledajte predivne fotografije životinja i svakako pročitajte Priču o Odiju.

– Uputili smo dopis riječkom gradonačelniku s prijedlogom da Rijeka, po uzoru na Zagreb i Osijek, donese odluku o zabrani trajnog držanja pasa na lancu te dopusti i regulaciju ulaska kućnih životinja u vozila javnoga gradskog prijevoza.

– Redakcija emisije Dobro jutro, Hrvatska snimila je prilog o projektu Vege izazov, a izjavu su dale osobe koje je upravo Vege izazov potaknuo da postanu (i ostanu) veganke te promijene svoje životne i prehrambene navike.

– Održali smo štand na trodnevnom festivalu Veganmania u Beču kako bismo najavili ovogodišnji ZeGeVege festival u Zagrebu.
– Održali smo sastanke u Uredu Predsjednice RH i Ministarstvu znanosti i obrazovanja vezano uz pravo na obrok, odnosno uvođenje veganske opcije u vrtićima i školama.

Novo na webu

a) Novi blog na Veganopolisu i nova rubrika na Veganopolisu: Sirova hrana

b) Nova ambulanta na Popisu veterinarskih stanica, Novi pravni član

c) Grad Osijek, Grad Koprivnica, Dugo Selo i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Top listi na pozitivaca

d) Video: Iskustvo Zemljana Hrvatska

e) Članak Porast interesa za veganstvo

f) Nove videosnimke na YouTubeu: Moby & The Void Pacific Choir – A Simple Love, CarbonWorks – Samurai, Zabrana uzgoja životinja radi krzna

g) Recept za mafinena Zelenom ponedjeljku

h) Ažurirana Lista trgovina bez krzna


Svatko tko želi pomoći životinjama, drugim ljudima, okolišu i vlastitome zdravlju ima priliku posjetiti www.veganopolis.net i prijaviti se na popularni Vege izazov.

S obzirom na to da nam je, kao i prethodnih godina, i ovaj početak godine težak, podržite naš rad volontiranjemučlanjenjem ili donacijom.

Posjetite našu Facebook-stranicu i YouTube-kanal, pratite čime se bavimo i aktivno se zalažite u promidžbi prava životinja!

Zahvaljujemo svima na pomoći putem donacija veganske hrane, uredske opreme i drugih usluga.

Vaši Prijatelji životinja